CarNet - onze visie

ONZE VISIE

ONZE VISIE


Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog zijn/haar allereerste auto. Inderdaad, er zijn makkelijkere dingen in het leven dan een wagen kopen. Men heeft geld gespaard, nachten wakker gelegen, overlegd en gediscussieerd met familieleden, vrienden of partner en gedroomd over welke auto het nu net zou gaan worden. Dan komt eindelijk de grote dag. De wagen wordt in ontvangst genomen en die eerste kilometers worden gereden met een glimlach groter dan de wielen die u vervoeren en tegelijk in vervoering brengen.

Helaas komt aan ieder mooi lied een eind. Wanneer we uiteindelijk afscheid moeten nemen van onze wagen en de mooie tijden die ermee zijn beleefd een verre herinnering dreigen te worden, dan stelt zich een ander probleem. De aankoop was niet makkelijk, de verkoop blijkt nog moeilijker.

Wanneer u vroeger een wagen verkocht ging u naar de plaatselijke garage of concessie, hetgeen mogelijks nog steeds een prima keuze is, u plaatste een advertentie in de krant of u reed naar een automarkt op zoek naar de beste prijs. Anno 2020 is dat landschap veranderd, zeker online. Niet alle kopers dragen fluwelen handschoenen wanneer ze met uw vertrouwen werken, daarom is het waarschijnlijk geen goed idee één koper het monopolie te geven op de aankoop van uw wagen. Online krijgen we ook regelmatig te maken met twijfelachtige personen, eindeloze prijsonderhandelingen aan de deur of erger.

Al snel werd het onze missie om op deze problemen een antwoord te vinden en bijgevolg een oplossing te bieden. Wat als we nu alle lokale Belgische, en bij uitbreiding Nederlandse, erkende garages in kaart zouden brengen en screenen? We creëren een platform waarlangs zij, mits een maandelijkse kost, wagens kunnen aankopen en waarlangs particulieren of bedrijven geheel kosteloos op een veilige en correcte manier kunnen verkopen. Zo elimineren we twijfelachtige figuren die we liever niet aan onze voordeur krijgen. Door op voorhand goede afspraken te maken omtrent de verkoopsprijs vermijden we ook de lastige onderhandelingen. Kortom, we creëren een platform waarbij de aan- en verkoop op een innovatieve manier samenvloeit met een zo hoog mogelijk rendement voor beide partijen. Over visie gesproken.

Carnet was geboren en we gingen aan de slag. We merkten al snel dat het een huzarenstuk zou worden om onze droom in realiteit om te zetten.. Het in kaart brengen van alle garages bleek een ambitieus idee, het screenen van iedere garage nog ambitieuzer. Desalniettemin zijn we blijven doorwerken met als resultaat, vandaag, een performant online veilingplatform.

Wij zijn trots te kunnen melden dat dagelijks velen ervoor kiezen om via ons de verkoop van hun wagen te realiseren. Wij trachten dit keer op keer met passie, ethiek en een onvermoeibare drang naar resultaat te doen. De manier waarop wij mensen bijstaan en helpen in het verkoopproces is naar onze overtuiging datgene wat ons de beste van de markt maakt.

Wij willen iedereen bedanken voor het vertrouwen.